Samen een paastaart bakken in 2021

Samen een paastaart bakken in 2021

Het is weer bijna Pasen en dat betekent dat er een heerlijk paasontbijt of paasbrunch georganiseerd kan worden. Samen met je gezin, familie of met je collega’s aan een lange tafel met zalige hapjes, wie wil dat nou niet? Afhankelijk van de omstandigheden kan je kijken wat er nog mogelijk is dit jaar. Wie weet zal het gezamenlijke ontbijt van dit jaar worden vervangen door een online paasontbijt.

Paastaart per post

Taart maken voor het paasontbijt of -brunch

Een perfecte paasontbijt of paasbrunch organiseren doe je natuurlijk met de traditionele paashapjes. Heerlijke paaseitjes, een paasstol en een paastaart. De hapjes kun je uiteraard van te voren in de supermarkt kopen, maar het is veel leuker om dit zelf te gaan bakken. Denk bijvoorbeeld aan de onmisbare taart met Pasen. Laat je inspireren door de ontelbare recepten op internet en kies er hier vervolgens één uit voor het Paasontbijt of -brunch. Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen zodat je in één keer kunt beginnen met bakken. Ga zelf lekker in de keuken rommelen of ga samen de keuken in om te bakken. Door samen te gaan bakken, creëer je het paasgevoel nog eerder. Ga samen vooraf de keuken in om een prachtig gebakje voor Pasen te maken. Verdeel de taken en ga lekker aan de slag. Om van de taart uiteindelijk een ware paastaart te maken, is de versiering het belangrijkst. Denk aan chocolade paaseitjes, kuikentjes, bloemetjes of paashaasjes als decoratie. De taart wordt hiermee omgetoverd in de legendarische paastaart van 2021. Wanneer je aan het wachten bent tot de oven gaat piepen, heb je de tijd om de tafel leuk aan te kleden met passende paasversieringen. Zo kun je direct aanschuiven als het bakje klaar is.

Het is overigens niet ondenkbaar dat je na het versieren van de locatie geen tijd meer hebt om ook nog eens de keuken in te gaan om te bakken. Bestel dan voor iedereen een ambachtelijk paasgebakje in een van de volgende smaken: roomboterkoek, notentaart, appelkruimeltaart, speculaastaart en Schwarzwalder cake. Leg vervolgens de tafel vol met leuke taartdecoratie in het thema van Pasen en laat de gasten het zelf versieren. Een leuke activiteit waarbij iedereen lekker bezig is.

Paastaart

Waar gaan we Pasen vieren?

De kans dat we rond Pasen nog niet met grote groepen bij elkaar mogen komen, is helaas niet onwaarschijnlijk. Je kunt er dan voor kiezen om een paastaart voor iedereen te bestellen. Zo heeft iedereen een hartig gebakje. Sommige lekkernijen kun je ook thuis laten bezorgen. Zij kunnen het dan zelf thuis versieren en oppeuzelen. Of maak er klein wedstrijdje van. Wie heeft het mooist versierde paashapje? Laat iedereen een foto maken van hun creatie en beoordeel wie de winnaar is. Geen liefhebber van taart of heb je gewoon liever paaseitjes? Dan is dat ook natuurlijk ook een optie! Laat ze direct bij de ontvangers op de deurmat bezorgen of verras hen met de uniekste paaseieren.