Wat voor weer is het met Pasen?

Wat voor weer is het met Pasen?

Pasen is elk jaar toch een wat lastige feestdag. Pasen heeft namelijk niet altijd dezelfde datum, de dag waarop Pasen valt is wel altijd hetzelfde gelukkig. Pasen is altijd op een zondag en een maandag. Pasen 2024 valt op zondag 31 maart en maandag 1 april. Naast de datum van Pasen is ook het weer met Pasen niet zeker. In Nederland kan het weer met Pasen alle kanten op en is vaak erg lastig te voorspellen met welk weer je naar paaseitjes aan zoeken bent.

Weersvoorspelling voor Pasen 2024:

  • Gedeeltelijk bewolkt met een heerlijk voorjaarszonnetje
  • 14 - 15 °C
  • 0 mm neerslag
  • NO wind - 3bft

De verwachting is dus dat het met Pasen 2024 zo'n 14 á 15 graden is met een zeer kleine kans op neerslag. Het is gedeeltelijk bewolkt met een warm lentezonnetje ertussendoor. De wind komt uit het noord-oosten en het waait zeker niet hard. Deze weersvoorspelling voor Pasen 2023 is erg mooi!

Laatste update: 3 april 2023

De weersvoorspelling voor de komende 7 dagen:

Weather Data Source: Weer Amsterdam 30 dagen

Het weer met Pasen

weer met pasen 2023

Natuurlijk is het nog afwachten wat het weer dit jaar met Pasen gaat doen. De afgelopen jaren was er een groot verschil te merken in de temperatuur tijdens Pasen. Waar er afgelopen jaar in 2021 een gemiddelde temperatuur van slechts 6,3 graden werd gemeten, werd er in 2020 een gemiddelde temperatuur van 11,1 graden gemeten.

Als je gaat kijken naar welke temperatuur het de afgelopen jaren op 9 en 10 april was, kunnen we je bijna de garantie geven dat het een niet warme maar ook niet een te koude dag gaat worden. De afgelopen jaren was de gemiddelde temperatuur op 9 april 12 graden en op 10 april 10 graden. Dit is dan ook de verwachting voor Pasen 2024. Uitschieters naar boven of beneden zijn helaas niet uitgesloten dus houdt de voorspellingen goed in de gaten!

De verwachtingen voor het weer met Pasen in 2024 zijn dat het kwik tussen de 7 en 13 graden staat. Wat betreft de neerslag is het nog lastiger te voorspellen, maar in ieder geval is de kans op neerslag nergens in het jaar zo klein. Gemiddeld zijn er 3 tot 8 dagen met neerslag in april. April is de maand met gemiddeld de allerminste neerslag vergeleken met andere maanden, dus de kans dat je een paraplu mee moet nemen is geen maand zo klein als in april.

Temperatuur Pasen neerslag nederland pasen

Bron: Weer1.com

Wanneer is het Pasen?

Een garantie die we je bij Pasen kunnen geven, is dat eerste paasdag een zondag is en tweede paasdag een maandag. Het kan echter wel veel verschillen op welke precieze datum dit is. Het verschilt namelijk per jaar op welke dagen Pasen valt. Zo is de vroegst mogelijke datum 22 maart en de laatst mogelijke datum 25 april. Afgelopen jaar viel Pasen op zondag 17 april, maar op welke datum valt Pasen in 2024? Pasen valt in 2024 in april, namelijk op zondag 31 maart en maandag 1 april.

Zorg er dus voor dat deze datum met rood omcirkeld in je agenda staat, zodat je op tijd op zoek gaat naar het vinden van je paascadeaus en paaspakketten voor personeel of relaties.

Gekleurde paaseieren

Hulp nodig met Paasgeschenken?

Net als de meeste feestdagen is Pasen een feestdag die ook vol zit met cadeautjes en lekkernijen. Wil je iemand verrassen met Pasen maar heb je geen inspiratie? Laat je inspireren en bekijk welke paasgeschenken wij voor andere bedrijven hebben gerealiseerd op onze inspiratie pagina! Heb je daarna nog vragen? Neem dan telefonisch of via de mail contact met ons op. Wij helpen je graag verder!