Wat voor een weer is het met Pasen?

Wat voor een weer is het met Pasen?

Ieder jaar is de grote vraag met Pasen: op welke datum valt Pasen en wat zal het weer doen? De datum waarop Pasen valt heeft te maken met de stand van de maan. Dit is ook de reden dat Pasen eigenlijk nooit twee jaar achter elkaar op dezelfde datum valt. Het weer is ook ieder jaar een verrassing. Natuurlijk heeft dit grotendeels te maken met de datum, maar het weer in Nederland is ook altijd erg onvoorspelbaar.

Wanneer is het Pasen?

Een garantie die we je bij Pasen kunnen geven, is dat eerste paasdag een zondag is en tweede paasdag een maandag. Het kan echter wel veel verschillen op welke precieze datum dit is. Het verschilt namelijk per jaar op welke dagen Pasen valt. Zo is de vroegst mogelijke datum 22 maart en de laatst mogelijke datum 25 april. Afgelopen jaar viel Pasen op zondag 4 april, maar op welke datum valt Pasen in 2022? Pasen valt in 2022 in april, namelijk op zondag 17- en maandag 18 april.

Zorg er dus voor dat deze datum in je agenda staat, zodat je op tijd op zoek gaat naar het vinden van je paascadeaus en paaspakketten voor personeel of relaties.

Gekleurde paaseieren

Het weer met Pasen in de afgelopen jaren

Natuurlijk is het nog afwachten wat het weer dit jaar met Pasen gaat doen. De afgelopen jaren was er een groot verschil te merken in de temperatuur tijdens Pasen. Waar er afgelopen jaar in 2021 een gemiddelde temperatuur van slechts 6,3 graden werd gemeten, werd er in 2020 een gemiddelde temperatuur van 11,1 graden gemeten.

Als je gaat kijken naar welke temperatuur het de afgelopen jaren op 17 en 18 april was, kunnen we je bijna de garantie geven dat het een niet warme maar ook niet een te koude dag gaat worden. De afgelopen 5 jaar was er namelijk sprake van een temperatuur die gemiddeld rond de 10 graden lag, 10,8 graden om precies te zijn. Houdt er wel rekening mee dat dit geen garantie is, maar slechts wat wij verwachten.

Hulp nodig met Paasgeschenken?

Net als de meeste feestdagen is Pasen een feestdag die ook vol zit met cadeautjes en lekkernijen. Wil je iemand verrassen met Pasen maar heb je geen inspiratie? Laat je inspireren en bekijk welke paasgeschenken wij voor andere bedrijven hebben gerealiseerd op onze inspiratie pagina! Heb je daarna nog vragen? Neem dan telefonisch of via de mail contact met ons op. Wij helpen je graag verder!