Duurzame paasgeschenken: een groene keuze voor je personeel

Duurzame paasgeschenken: een groene keuze voor je personeel

Pasen is een feest van nieuw leven, hoop en vrolijkheid. Het is ook een mooie gelegenheid om je personeel, klanten of relaties te verrassen met een leuk geschenk. Maar hoe kies je een paasgeschenk dat past bij jouw bedrijf en je duurzame doelstellingen? In deze blog geven we je een aantal tips voor duurzame paasgeschenken die goed zijn voor mens, dier en milieu.

Waarom kiezen voor duurzame paasgeschenken?

Duurzaam ondernemen is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Steeds meer bedrijven zetten zich in voor een betere wereld, waarbij ze rekening houden met de impact van hun activiteiten op het milieu, de samenleving en de economie. Dit wordt ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) genoemd.

Door te kiezen voor duurzame paasgeschenken laat je zien dat je MVO serieus neemt en dat je waarde hecht aan de relatie met je personeel, klanten of relaties. Bovendien heeft duurzaam ondernemen ook voordelen voor je bedrijf, zoals:

  • Kostenbesparing: door energiezuinig te werken, afval te verminderen en duurzame materialen te gebruiken, kun je flink besparen op je bedrijfskosten.
  • Beter imago: door je duurzame visie en waarden uit te dragen, vergroot je je naamsbekendheid en reputatie bij je doelgroep en stakeholders.
  • Meer betrokkenheid: door je personeel, klanten of relaties te betrekken bij je duurzame initiatieven, verhoog je hun loyaliteit, motivatie en tevredenheid.
  • Meer innovatie: door open te staan voor nieuwe ideeën en samenwerkingen op het gebied van duurzaamheid, stimuleer je de creativiteit en innovatiekracht van je bedrijf.

Wat zijn duurzame paasgeschenken?

Duurzame paasgeschenken zijn geschenken die rekening houden met de drie P’s van MVO: people, planet en profit. Dit betekent dat ze:

  • Sociaal verantwoord zijn: ze respecteren de mensenrechten, bieden eerlijke arbeidsomstandigheden en dragen bij aan sociale projecten.
  • Milieuvriendelijk zijn: ze verminderen de CO2-uitstoot, besparen energie en water, voorkomen afval en vervuiling en bevorderen biodiversiteit.
  • Economisch haalbaar zijn: ze leveren een positieve bijdrage aan de economische ontwikkeling van de producenten, leveranciers en afnemers.

Voorbeelden van duurzame paasgeschenken

Eierdoosje met voorjaarsbloembollenBloembollen eierdoosje

Pasen is een voorjaarsfeest, de natuur komt dan eindelijk weer tot leven. Daarom passen deze leuke gekleurde eierdoosjes gevuld met de leukste bloembollen perfect bij het paasfeest. De eierdoosjes kun je samen met de bloembollen in de grond stoppen, het doosje is namelijk biologisch afbreekbaar!


kweekkist tuinieren

Tuinierset kweekkistje

Groene vingers? Geef dan dit leuke kweekkistje gevuld met alles voor de tuinier-fan. Om het kistje plaatsen we een mooi label, dit label kun je naar wens aanpassen met een eigen ontwerp, logo en boodschap.


Zinken emmer met bloembollenZinken emmer met bloembollen

Ontvanger trakteren op een vrolijke en kleurrijke tuin? Geef dan dit zinken emmertje gevuld met de meest prachtige bloembollen cadeau aan je personeel of klanten. Het emmertje wordt verpakt in een zakje dat gesloten wordt met een kaartje, hier kun je een eigen ontwerp, logo en boodschap terug laten komen.