Een paasfeest organiseren op school doe je zo!

Een paasfeest organiseren op school doe je zo!

Wil jij een paasfeest organiseren bij jou op school? Dan ben je misschien op zoek naar leuke ideeën. We geven je graag een aantal ideeën om een leuk paasfeest voor de kinderen bij jullie op school in elkaar te zetten. Vrolijk Pasen alvast!

Versiering maken

In de aanloop naar Pasen kun je alvast tijd besteden aan Paasversiering. Zo krijgen de kinderen al extra veelzin in het Paasfeest. Wat is leuke paasversiering om met de kinderen op school in elkaar te knutselen? Er is genoeg te bedenken!

Rondom het thema kun je bijvoorbeeld de volgende items gebruiken:

 • De paashaas
 • Eitjes
 • Kuikens en ook kippen
 • Konijntjes
 • Paastakken
 • Combinatie met het voorjaar (narcissen of krokusjes bijvoorbeeld)

Christelijke scholen kunnen daar nog meer aan toevoegen

 • Een opzij gerolde steen
 • Een kruis
 • Een lam, met een meer symbolische betekenis
 • Afbeeldingen met Jezus (in het Paasverhaal)

Gebruik bovenstaande ideeën om leuke versiering en knutselwerkjes te maken:

 • Mandjes (voor eitjes)
 • Eierdoppen
 • Slingers
 • Tekeningen
 • De objecten zelf, maak paashazen, kippen, lammetjes etc. van diverse materialen

Paasontbijt

Pasen leent zicht uitstekend om samen met de kinderen te ontbijten. Alle tafels in een grote kring en lekker smikkelen van broodjes, kerststollen, gekookte (en geschilderde?) eitjes en ga zo maar door. Het vergt enige voorbereiding, maar hier kun je de kinderen en ouders bij betrekken. Laat iedereen wat lekkers meenemen!

Paaseieren zoeken

Een leuke en inmiddels traditionele paasactiviteit is het zoeken van paaseieren. Paaseieren zijn er in vele soorten en maten. Chocolade eitjes, echte kippen eieren en dan geverfd, plastic eieren en veel meer. Voor het zoeken maakt het niet zoveel uit, het gaat om de spanning van de zoektocht. Een leuke activiteit voor scholen die Pasen vieren om met de kleintjes uit te voeren. Verstop de paaseieren in de klas of buiten op het schoolplein. Veel zoekplezier!

Eieren verven

Paaseieren verven

Maak zelf echte paaseieren. Ook het verven van paaseieren is redelijk laagdrempelig. Je hebt wel voldoende kippeneieren nodig. Een goed moment om de ouders erbij te betrekken. Zorg voor voldoende eitjes, zodat er nog eens eentje kan sneuvelen zonder dat dit een probleem is. Het verven doe je met waterverf. Ook met stiften kun je de eieren versieren. Wij adviseren je wel om dit van tevoren eerst te testen. Zo weet je zeker dat de activiteit probleemloos door kan gaan.

Laat de kinderen de leukste creaties maken op hun eigen ei. Het ei kunnen ze vervolgens mee naar huis nemen om thuis trots te presenteren.

Paastekeningen

Kinderen zijn dol op kleuren en tekenen. Daar kunnen ze uren mee zoet zijn. Zorg voor voldoende paastekeningen in de klaslokalen. Wanneer kinderen tijd voor zichzelf hebben en even willen kleuren, heb je een leuk aanbod in het thema klaarliggen! Ook zo zorg je voor meer beleving bij de kinderen.

Paasgeschenkjes voor de kinderen

Bloembollen eierdoosje

Natuurlijk wijzen we je graag op de mogelijkheid om paasgeschenken weg te geven. Toch leuk om de kinderen iets mee naar huis te geven. Met een klein bedrag kan er al iets heel leuks in het thema weggegeven worden.

Via onze webshop koop je bijvoorbeeld zakjes of blikjes met chocolade eitjes. Maar ook onze voorjaarsgeschenken zijn erg leuk voor Pasen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bloembollen in felgekleurde eierdoosjes. Of bloembollen in vogelhuisje van karton, die wel tegen regen kunnen en dus geschikt zijn voor in de tuin.

Kijk zelf tussen onze paascadeaus en zoek iets leuks uit!

Paasfeest voor leerkrachten

Paasfeesten zijn er toch voornamelijk voor kinderen, maar ook op de werkvloer wordt Pasen niet vergeten. Veel bedrijven geven paasgeschenken weg tijdens Pasen. Maar hoe maak je het paasfeest ook voor de volwassenen echt leuk?

De kracht zit hem toch in de combinatie van een gezamenlijke maaltijd of hapjes en drankjes. Creëren een gezellig samenzijn door middel van een paasontbijt, paasbrunch of paasdiner. Alleen voor de leerkrachten. Een paasborrel is ook gezellig!

Natuurlijk kun je Pasen ook koppelen aan een echt teamuitje. Ga dan iets leuks doen in het thema. Koppel het Paasfeest aan het voorjaar en ga bijvoorbeeld met alle collega’s bloemschikken, breng een bezoek aan een bijzondere boerderij zoals een schaapskooi, een imkerij of ga bijvoorbeeld biggen knuffelen (het bestaat!).

Vergeet natuurlijk niet om je leerkrachten te verrassen met een leuk paaspakket!

Vrolijk Pasen!