Oorsprong van de paaseieren

Oorsprong van de paaseieren

Paaseieren, wie kent ze niet? Heerlijke chocolade eitjes in diverse kleuren, smaken en groottes. Met Pasen zijn de paaseitjes haast onmisbaar. Al jaren worden ze verstopt voor kinderen en mogen zij ook de eitjes beschilderen. Het hoort echt bij Pasen, maar hoe zit dat eigenlijk? Pasen is een christelijk feest, waarbij gevierd wordt dat Jezus op de derde dag na zijn kruisiging is opgestaan uit de dood. Lees hier het verhaal over de oorsprong van Pasen, maar waar komen toch die paaseieren vandaan?

Het ei staat symbool voor nieuw leven

Het klopt dat het paasei oorspronkelijk niets te maken heeft met het christelijke paasfeest. De paaseieren waren al ver voor het christendom in beeld. Destijds werden er eieren in de akkers gestopt om zo, volgens hen, de grond vruchtbaar te maken. Ze staan namelijk symbool voor vruchtbaarheid en dat wordt gekoppeld aan de lente. Het stond in teken voor nieuw leven aan het begin van de lente. Pasen is de dag dat Jezus is opgestaan uit de dood en het paasei symboliseert dit als hoop voor nieuw leven. Zo is het ontstaan dat wij eieren associëren met Pasen.

Het ei hoort erbij

Het paasei hoort er sindsdien volledig bij en zal ook niet meer verdwijnen. En dat is maar goed ook, want de kleurrijke eitjes geven een feestelijke paassfeertje mee. Het verstoppen, schilderen en lekker oppeuzelen willen we niet missen. De traditie zit zo verweven dat we bijna heel het jaar door paaseieren kunnen kopen. Met Pasen is het natuurlijk extra leuk om andere ook op te vrolijken met paaseitjes. Je kunt het gemakkelijk online bestellen voor jouw personeel, klanten of familie. Bekijk de talloze paaseitjes en maak het paasfeest onvergetelijk.