4 Lekkernijen die tijdens Pasen niet mogen ontbreken

4 Lekkernijen die tijdens Pasen niet mogen ontbreken

Pasen is een feest dat door heel Nederland wordt gevierd. Bij een feest horen natuurlijk lekkernijen. Bij veel feestdagen komen ook meer of minder traditionele lekkernijen om de hoek kijken. Chocoladeletters bij Sinterklaas en kerstkransjes bij Kerst bijvoorbeeld. Ook Pasen heeft zijn eigen heerlijkheden. Nadert Pasen, dan zie je ze steeds meer. Ook krijgen veel mensen ze mee in een paaspakket van hun werkgever, of als los paasgeschenk. Wat zijn nou de lekkernijen die tijdens Pasen echt niet mogen ontbreken? We sommen er drie voor je op.

1.      Chocolade eitjes

snoeppot met paaseitjes   Natuurlijk mogen chocolade eitjes absoluut niet ontbreken in de aanloop naar en tijdens Pasen. Je ziet ze in de schappen van de winkels, bij de bakker, in de supermarkt. Ze worden verstopt voor kinderen. Iedereen smikkelt ervan, soms meer dan verstandig is. Ook in paaspakketten komen ze terug. Met de juiste verpakking kunnen paaseitjes omgetoverd worden tot leuke paasgeschenken. Dat laten we je graag zien op onze pagina met paaseitjes in geschenkverpakking.

2.      Chocolade paashazen

paasfiguren op een rijtje Ook de paashazen zien wij traditioneel veel met Pasen. Voornamelijk van chocolade natuurlijk. De paashaas is niet meer bij Pasen weg te denken. Films, kleurplaten, verhalen, ze bevatten allemaal de paashaas. Vooral voor kinderen belangrijk. Naast chocolade paashazen zien we ook paashazen in de vorm van koeken en ander banket.

3.      Paasbanket

paascake met bedrukking   We schreven het net al. Ook banket zie je met Pasen meer dan normaal. Zeker ook omdat paasbanket goed te combineren is met het paasontbijt, de paasbrunch of paaslunch. Tijdens deze eetmomenten, waarbij men tijdens Pasen vaak flink uitpakt, worden veel zoete banketlekkernijen op tafel gezet. Bekijk eens onze paasbanket geschenken en doe inspiratie op, misschien wel een leuk cadeau voor jou personeel of relaties.

4.      Paasstol

Paasstol groot   De paasstol kan misschien wel onder het banket geschaard worden, maar wij benoemen hem graag nog apart. Het is een pronkstuk op menig eettafel tijdens Pasen. Heerlijk gevuld met echte 100% amandelspijs. Tenminste wanneer je hem bij de betere bakker haalt, zoals wij voor onze relaties doen!