4 punten waar een paasontbijt aan moet voldoen

4 punten waar een paasontbijt aan moet voldoen

Hoe zorg je ervoor dat een paasontbijt of paasbrunch goed verloopt? Een goede voorbereiding is daarvoor heel belangrijk, dan kan het al bijna niet meer fout gaan. Maar welke punten zijn het belangrijkst voor een succesvol paasontbijt? We leggen het je graag uit!

De (paas)eitjes

pasen ontbijt

Één van de meest belangrijke puntjes van een succesvol paasontbijt, de eitjes. Deze kunnen absoluut niet ontbreken. Er liggen in de winkel al weken van tevoren gekleurde eitjes, maar dat is natuurlijk niet het leukst. Het allerleukste is natuurlijk zelf ontworpen eitjes, laat de kinderen deze verven of gebruik mooie egg shrink wraps. Niks is mooier dan een zelf geverfd/ontworpen eitje!

Paasontbijt is meer dan alleen eten

Het kan voor kinderen een lange zit zijn, ze gaan zich vervelen. Je kunt ze allemaal op een leuke manier rustig houden door een aantal leuke spelletjes voor ze te regelen. Deze spelletjes natuurlijk wel met een paastintje! Denk aan het lopen van plek A naar B met een eitje op een lepel of een leuke kleurplaat met als thema Pasen. Zo zorg je er voor dat ook de kinderen het uit houden!

Gezelligheid is enorm belangrijk bij, zorg daarom voor genoeg activiteiten tussendoor zodat het leuk blijft voor iedereen, bijvoorbeeld het zoeken van paaseitjes of spelletjes.

Verzorg een variatie aan eten

Het paasontbijt gaat natuurlijk vooral om het eten van lekkernijen. Zorg er voor dat er genoeg variatie is en iedereen genoeg keuzes heeft, houdt ook rekening met vegetariërs of allergieën. Verzorg voor iedereen genoeg lekkernijen. Ook zo zorg je ervoor dat iedereen geniet van het paasontbijt!

Een leuk Paaspresentje

Om ervoor te zorgen dat iedereen een goed gevoel aan het paasontbijt overhoudt en het zeker geslaagd vond is er nog iets wat je kunt doen. Geef iedereen een leuk klein paaspresentje mee. Ontwerp deze helemaal zelf! Geef iedereen daarmee echt een enorm leuk persoonlijk cadeautje mee. Zet een bekende familiequote op het ontwerp of een leuke foto en iedereen vertrekt met een lach op zijn gezicht! Er zijn enorm veel verschillende paascadeaus te krijgen, bekijk alle opties hier en kies degene die het beste bij jouw familie past!